R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

De voordelen van een veranda voor uw woning

In ons kikkerlandje heb je de ene week een helse storm en de volgende week vallen de mussen alweer uit de dakgoot door de verzengende hitte. Iedereen wil graag buitenshuis zitten, ongeacht het weer zo veel en zo lang mogelijk. Daarom is een veranda een goed idee voor iedereen die een uitloopwoonkamer wil hebben maar toch van de buitenlucht wil genieten.

Een groot voordeel van een veranda is dat je al vroeg in de lente buiten kunt zitten, desnoods met een warm dekentje of terrasverwarming. Als het kwik boven de 25 graden stijgt heb je aan een veranda juist weer een koele ruimte. En bij regenval kun je er natuurlijk ook gewoon onder zitten, terwijl je gewoon in de buitenlucht bent. In de nazomer en deels in de herfst kun je evengoed genieten van dit verlengstuk van de woning.

De veranda brengt buiten naar binnen en andersom

Want een veranda brengt buiten binnen en andersom. Je tuin wordt meer betrokken bij je woning en je zal meer buiten gaan zitten. En dat geeft niet alleen gezelligheid, de buitenlucht is ook nog eens gezond voor de mens. Natuurlijk zijn er nog wel meer voordelen van een veranda te noemen. Zo kun je gezellig buiten eten, je hoeft niet meer te wachten totdat er daarvoor de juiste weersomstandigheden zijn. Je kan in feite het hele jaar barbecueën! Bedenk ook dat het handig is om snacks te bereiden met de friteuse onder je veranda.

Als je veranda aan de achterkant van de woning wordt geplaatst, hoeft er over het algemeen geen vergunning te worden aangevraagd. Ook geeft het isolatiewaarde: door de goed geïsoleerde ramen wordt de zonnewarmte opgenomen, maar wordt deze veel minder snel afgegeven. Dit bespaart de nodige energiekosten. De drie gangbare materialen waarmee een veranda wordt gebouwd zijn aluminium, hout of PVC, alle drie zijn tevens isolerend. PVC en aluminium hebben als voordeel dat er geen onderhoud noodzakelijk is.

Tot slot nog tien losse voordelen van een veranda!

Hierbij nog wat losse voordelen van een veranda:

  • De plaatsing van een veranda vermeerdert de waarde van je huis
  • Spotjes op je veranda geven je het hele jaar door sfeerverlichting
  • Wie er ook in de winter wil kunnen zitten, kan kiezen voor de optie om een schuifpui in de veranda te plaatsen
  • De rokers hebben onder een veranda een droge rookplek
  • Extra ruimte om bijvoorbeeld sportkleding te laten uitwasemen, wasrekjes met kleding te laten drogen of in de herfst en winter fietsen of tuinmeubels te stallen
  • Je buitenkraan bevriest minder snel
  • Keramische kachels overleven onder de veranda de winterkou
  • De aanwezigheid van een veranda zorgt voor minder onderhoud aan de deuren en kozijnen van je woning
  • Met een veranda heb je geen groene aanslag meer op je terras
  • Je kunt je televisie naar buiten halen, wat is er nu gezelliger dan voetbal kijken onder je veranda!