R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Een veranda als verlengstuk

Een veranda is tegenwoordig helemaal geïntegreerd in de woning. Het is een prima ruimte voor bijvoorbeeld een kantoor aan huis, een gezellige zithoek of zelfs een leefkeuken. U kunt de sfeer en de bouwstijl natuurlijk ook optimaal aanpassen aan de rest van uw woning. De huidige generatie verandasystemen verbinden de binnenwoning prachtig met de buitenwoning, ze versterken het lekkere buitengevoel in zowel zomerse als winterse periodes.

 

Veel topmerken veranda’s geven u een grote architectonische vrijheid en een goede integratie van een veranda in uw woonruimte. Met de slanke profielen, lage drempels en goede draagkracht zijn de topmerken prima in staat u met een grote glaspartij van dat heerlijke buitengevoel te voorzien, daarbij genietend van een maximale lichtinval. Een pluspunt is dat de warmte- en geluidsisolatie ook prima in orde is door de eigentijdse sterk isolerende profielen en het gebruikte tweelaags of drielaags glas.

 

Tips voor uw veranda

  • Integreer het veranda-ontwerp in je bouwplan, ook als je niet meteen een veranda bouwt. Daardoor kunt u de situatie binnenshuis afstemmen op uw toekomstige veranda, en weet u alvast waar de toegang naar de veranda moet plaats vinden.
  • Hoewel voor een veranda meestal wordt gekozen voor een locatie achter het huis, kunt u juist ook rekening houden met de ligging ten opzichte van de zon. Wie wil genieten van de zonsopgang, kan het beste een veranda creëren aan de oostkant.
  • Zorg dat de veranda aansluit bij de stijl van uw interieur. Houd rekening met de materiaal- en kleurkeuze, zodat er een mooie stijlvolle samenhang ontstaat.
  • In de keuze van de veranda moet u de functionaliteit en uw budget hierin meenemen. Want de omvang van de veranda zal immers moeten worden afgestemd op het budget, en een zithoek heeft bijvoorbeeld minder ruimte nodig dan een knusse leefkeuken of een kantoor aan huis.
  • Zorg voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. De prijs van een veranda bij uw huis hangt samen met tal van zaken. Voorbeelden hiervan zijn de omvang, het te gebruiken glassoort, komt er een verwarmingselement in, komt er verlichting in, welke stijl wilt u hanteren, enzovoorts. Wie niet voor ongewenste verrassingen wil komen te staan, raadpleegt anders vooraf een (interieur)architect.
  • Kies voor een totaaloplossing: een (interieur)architect of veranda-specialist is in staat u te begeleiden van uw ontwerp tot aan de uiteindelijke realisatie. Hij kan zorgen voor een goede communicatie en samenwerking tussen de verschillende vakspecialisten die nodig zijn en kan zelfs ondersteuning bieden bij het eventueel aanvragen van de bouwvergunning.
  • Zorg dat je voor passende isolatie kiest, teneinde een comfortabel binnenklimaat te creëren. Bij moderne veranda’s hebt u doorgaans sterk isolerende profielen en kunt u kiezen tussen twee- of drielaags glas of zelfs HR++ glas. Op deze wijze heeft u zowel in de zomer als winter profijt van dit soort maatregelen.
  • Vergeet de ventilatie niet, verdiep u hiervoor in de diverse esthetische oplossingen die hier tegenwoordig voor bestaan.
  • Zorg dat er door het grondwerk of door de fundering een solide ondergrond is, zodat u er later geen problemen mee krijgt.