R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Heeft u een vergunning nodig voor het bouwen van een veranda?

Een veel gestelde vraag die mensen hebben als ze overwegen een veranda te bouwen of te laten bouwen is of ze er een vergunning voor nodig hebben. Een terechte vraag, die geen eenduidig antwoord kent. Tenslotte, als er sprake is van een noodzaak voor een vergunning wordt deze verstrekt door de gemeente. Het is dan ook de gemeente die voor een groot deel bepaalt wanneer en onder welke voorwaarden een veranda gebouwd mag worden.

De reden waarom er sprake kan zijn van een vergunning heeft, over het algemeen, puur te maken met de esthetische kwaliteiten die de veranda met zich meedraagt. Met andere woorden mag uw veranda of ander bouwwerk geen afbreuk doen aan het uiterlijk van de wijk waarin deze gebouwd wordt. Er zijn dus genoeg mogelijkheden te bedenken waarin bovenstaand punt geen bezwaar kan vormen en u dus geen vergunning nodig heeft.

Wat zegt de wet als het aankomt op een omgevingsvergunning?

Wettelijk gezien zijn er richtlijnen die aangeven of een vergunning noodzakelijk is of niet. De specifieke voorwaarden hiervoor kunt u weervinden op de website van de overheid en hebben voornamelijk te maken met de grootte van het bouwwerk ten opzichte van de omgeving waar deze gebouwd wordt. Twijfelt u of een bouwvergunning wel of niet verplicht is, dan kunt u het beste even contact opnemen met uw gemeente. Vrijwel altijd zal blijken dat u deze niet nodig heeft.

Een veranda, ongeacht de vergunningen, geeft uw woning per definitie meerwaarde en kan, mits deze vakkundig wordt aangelegd, alleen gezien worden als een verrijking van uw woning en de omgeving. Belangrijk is dan dat u de beschikking heeft over een partner die u een veranda kan realiseren die u in alles het voordeel geeft.

Een keuze voor een veranda is een keuze voor De Kozijnmeesters

De keuze voor een veranda geeft u zeer veel voordelen. Iedereen wil graag genieten van de tuin, in het bijzonder in de zomer. Helaas laat het weer in Nederland weleens te wensen over. Niet alleen regent het met grote regelmaat, de zon wil ook nog wel eens te enthousiast zijn. Een overdekte veranda geeft u dan de kans om zelfs met regen lekker buiten te zijn, en kan gelijktijdig functioneren als een mooi beschut plekje dat u ook beschermt tegen een felle zon.

Bij De Kozijnmeesters ontdekt u een partner die u in deze, en nog veel meer, het voordeel kan geven. Kwaliteit en maatwerk zijn gegarandeerd. Een unieke wijze van werken, die van begin tot einde erop gericht is u een veranda af te leveren die aan uw wensen, en meer, zal voldoen. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op en ontdek wat De Kozijnmeesters voor u kan betekenen.