R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Waarom ventileren zo belangrijk is in de winter

Nu het kouder buiten wordt is ventileren van groot belang. In de wintermaanden speelt het grootste deel van het dagelijkse leven binnen af. Om vaak energie te besparen en de kou buiten te laten, zitten ramen en deuren in deze periode over het algemeen dicht. Juist daarom is het van extra belang om voor een gezond binnenklimaat te zorgen.

Zo’n 75 % van de woningen in Nederland bevatten schadelijke hoeveelheden huisstofmijt en 15% heeft schimmel of vochtplekken doordat de woning niet goed wordt geventileerd. Voor een frisse en gezonde binnen lucht moet er constant luchtverversing plaatsvinden en is het tijdelijk openzetten van een raam of deur niet voldoende. Om in de winter de stookkosten te besparen wordt er veel minder ramen of deuren opengezet voor het luchten. Maar juist het verwarmen van vochtige lucht duurt langer dan schone lucht, waarvoor ventileren essentieel is. Door juist en voldoende te ventileren is er minder vocht en vuil aanwezig in een woning wat veel narigheid voorkomt.

Slechte ventilatie versterkt vervuilde lucht in uw woning en veroorzaakt sneller allergische reacties en luchtwegproblemen. Eveneens kan slecht geregelde luchtstromen verkoudheid of erger tot gevolg hebben.

Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren

De kern van ventileren is het 24 uur per dag binnenhalen van frisse lucht en het afvoeren van oude lucht. Je kunt eenvoudig een raam openzetten om te luchten, maar dit is niet voldoende en zorgt tevens voor een verhoogde energierekening in de winter. Met onze luchtroosters zorgt u voor een continue luchtverversing op natuurlijke wijze. De luchtroosters van De Kozijnmeesters zijn inbraakveilig, vrij van regeninslag, insecten werend en makkelijk schoon te houden. Bovendien zijn ze stil; de geluiddempende suskasten zorgen voor een geruisloze toevoer van verse lucht.

Met de juist ventilatie in uw woning in combinatie met kunststof kozijnen zorgt u op korte termijn voor een verbeterde en gezonder leefomgeving en bespaart u ook nog eens op uw energiekosten. Meer weten over de mogelijkheden van een kunststof kozijnen en/of een luchtrooster? Neem contact met ons op of bekijk onze producten.