R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Wat zijn goede raamhorren?

U kent het ongetwijfeld: wilt u in de zomer eens lekker de keukendeur of de tuindeuren open zetten, vliegt er van allerlei ongedierte naar binnen. En in het ergste geval zoemen ze ook nog de hele tijd, om nog maar te zwijgen van de mug, die u de hele nacht kan wakker houden. In dat geval zou u de plaatsing van horren kunnen overwegen.

Een hor is immers uitermate geschikt voor de afsluiting van een raam of deur op de hete zomerdag. Het mooie is dat u de zo gewenste ventilatie in uw huis gewoon behoudt, want de frisse lucht kan er in tegenstelling tot insecten natuurlijk gewoon doorheen. Ongedierte en zelfs de kleinste insecten kunnen niet meer uw huis betreden. Een ander pluspunt is dat horren op maat kunnen worden gemaakt, wat natuurlijk ideaal is in het geval van afwijkende maten van uw deuren of ramen.

Een voornaam voordeel van een hor, zoals reeds gezegd, is dat ventilatie gewoon mogelijk blijft. Hoewel de hor voor een deur of raam is geplaatst, kunt u dus gewoon blijven genieten van de frisse lucht. Want u wilt natuurlijk wel dat uw woning lekker fris blijft ruiken. En een goed geventileerd huis heeft ook nog eens gezondheidsvoordelen.

 

Ongedierte blijft buiten

Het andere grote voordeel is dat ongedierte en ook de kleinere insecten buiten de deur blijven. Ongedierte maakt er immers dankbaar gebruik van om door bijvoorbeeld uw openstaande deur de woning te betreden. Ook hiervoor biedt een hor voor uw raam of deur een oplossing, want plaagdieren als ratten of muizen zullen rechtsomkeert maken als er een hor in beeld komt.

Ook voor het tegenhouden van insecten is een hor voor uw raam of deur een uitstekende oplossing. Vliegen en muggen hebben hierdoor geen kans meer om binnen te dringen, terwijl u gewoon van de frisse buitenlucht kunt blijven genieten. Ideaal toch?

Het mooie is dat u een hor op maat kunt laten maken. Hierdoor passen ze op elke deur of raam, zonder dat er nog een opening voorhanden blijft. Voor het geval u afwijkende maten in uw huis hebt, kan het anders lastig zijn om een oplossing tegen naar binnen vliegende insecten te vinden. Gelukkig zijn er daarvoor horren verkrijgbaar. De zaag kan dus in de kast blijven, want er bestaan tegenwoordig handige zelfbouwvarianten.