R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

De voordelen van HVL kozijnen

Kunststof kozijnen bestaan al geruime tijd en zijn sinds de eerste versies al sterk verbeterd. De wetenschap achter kunststof kozijnen vordert steeds verder. Er worden nieuwe technieken bedacht en bestaande technieken worden geperfectioneerd.

Enkele van de vele voordelen van kunststof kozijnen zijn de uitstekende eigenschappen die deze kozijnen bezitten op het gebied van warmte- en geluidsisolatie, zeker als ze gecombineerd worden met HR++ glas. Daarnaast zijn kunststof kozijnen inbraakwerend, zo bezitten de kozijnen van De Kozijnmeesters het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Een verder belangrijk voordeel is dat kunststof kozijnen zeer lang meegaan, langdurig hun mooie kleur behouden en tijdens hun levensduur nauwelijks onderhoud vergen. U hoeft uw kunststof kozijnen nooit te schilderen en het kunststof gaat niet rotten.

Een drempel die sommige mensen nog hebben is het uiterlijk van kunststof kozijnen, althans hun perceptie daarvan. Sommige mensen denken nog steeds dat kunststof kozijnen er onnatuurlijk en goedkoop uitzien. Er zijn tegenwoordig echter kunststof kozijnen op de markt die het uiterlijk van houten kozijnen zeer dicht benaderen, inclusief een natuurgetrouwe houtnerf. De laatste hobbel die kunststof kozijnen nog zichtbaar onderscheidde van houten kozijnen was de hoekverbinding. Deze laatste hobbel is nu weggenomen door de introductie van de nieuwe techniek HVL, HoutVerbindingLook.

Met HVL kozijnen is ook de hoekverbinding precies zo als bij houten kozijnen

Kunststof kozijnen mogen dan erg op hout kunnen lijken, een nadeel was dat de hoekverbinding tot voor kort zichtbaar anders was. Kunststof kozijnen hadden een schuine, gelaste hoekverbinding, waar houten kozijnen een rechte hoekverbinding hebben. Dit zichtbare verschil werd niet altijd mooi gevonden door mensen, ondanks dat de kozijnen verder erg op hout lijken.

Nu is er echter HVL. Aan de binnenkant is er daarbij nog steeds sprake van een lasverbinding, maar aan de buitenkant oogt de hoekverbinding precies zo als bij houten kozijnen. De rechte hoekverbinding die u van houten kozijnen gewend bent ziet u nu ook op uw kunststof kozijnen, zonder dat dit ten nadeel komt aan de stevigheid van de kunststof kozijnen.

We kunnen wel stellen dat hiermee het laatste uiterlijke obstakel is weggenomen om kunststof kozijnen op hout te laten lijken. Het verschil is met het oog niet meer te zien. U profiteert dus van de natuurlijke uitstraling van houten kozijnen, terwijl u daarnaast van de vele voordelen profiteert die kunststof kozijnen met zich meebrengen, waarover we hierboven al schreven.