R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Familie Blokzijl

Stapsgewijze renovatie voor
jaren 70 woning

Aan de keukentafel van het karakteristieke huis vertelt Jan dat deze ergens tussen 1971 en 1973 is gebouwd. “We hebben het huis in 1996 gekocht. Een jaar later begonnen we met de eerste renovatie: dubbel glas in houten kozijnen. Daarna kwam er, voor ons, de eerste strenge winter in het huis. Om de volgende winter beter door te komen, besloten we spouwmuren en de vloeren te laten isoleren en het dak zelf te isoleren. Van een huis uit het begin van de jaren 70 kun je nu eenmaal geen hoog energielabel verwachten!”, grapt Jan. De innovatie was destijds nog niet gericht op duurzaamheid, dus Jan en Gerie wisten dat hun nog wel het een en ander te wachten stond.

Veel jaarlijks onderhoud door houten kozijnen

Zo ontdekte Gerie al de eerste mankementjes: “Op een gegeven moment wilde het slaapkamerraam niet meer open. Onze vaste schilder vertelde dat de houten kozijnen echt aan vervanging toe waren. Al met al waren we het jaarlijkse onderhoud wel een beetje zat. Dus zijn we ons gaan oriënteren op kunststof kozijnen. We zijn dus aan het googlen gegaan.”

De keuze was duidelijk: Schüco. Maar wie en wanneer?

“Uit de meeste reviews die we tegenkwamen, kwam Schüco als beste naar voren. De keuze voor het merk was dus snel gemaakt. Daarna zijn we online gaan zoeken naar een geschikte leverancier. We kwamen al snel uit op de website van De Kozijnmeesters. Hier stond veel informatie op over de soorten profielen, kleuren, draai/kiep opties en horren. Dat heeft ons wel enorm geholpen in de keuze”, vertelt Gerie.

Dankzij de adviseur was de keuze snel gemaakt 

Jan en Gerie besloten naar De Kozijnmeesters te bellen voor een afspraak. Zo kwamen ze in contact met Alex, een van onze adviseurs. “Dat klikte direct”, vertelt Jan enthousiast, “Samen met Alex liepen we door ons huis en spraken we onze wensen door. Alex had allerlei voorbeelden bij zich, zodat we ook kleuren en profielen konden bekijken. Dat gaf ons een stuk beter beeld.” 

Na offerte snelle start van de renovatie

We wilden graag stap voor stap ons huis verduurzamen en renoveren. De eerste stap was het vervangen van de voordeur, ramen beneden en de kozijnen van de slaapkamers aan de achterkant. Twee jaar later deden we de achterdeur, raam aan de voorkant en het raam van de badkamer. Na die laatste renovatie was het hele huis voorzien van kunststof kozijnen. Op één ding na. Namelijk het raam van het beneden toilet en dat later we lekker zo!”, lacht Jan.

De voordelen waren direct merkbaar 

“Wat een verbetering”, vertelt Gerie, “De ramen gaan nu makkelijk en soepel open… Het schoonmaken is ‘hup’ doekje erover en klaar. Door het mooie profiel en kleuren is het echt een optische vooruitgang van ons huis. Ik heb het gevoel dat ons wooncomfort enorm is gestegen. Vooral de horren zijn geweldig. Geen insecten meer binnen!” Waar eerst het huis lastig warm te krijgen was in de winter en er veel overlast was van tocht, is dat nu compleet verdwenen. Dat merken Jan en Gerie niet alleen in het wooncomfort, maar ook in de stookkosten.

Blij met Kozijnmeesters

“Vanaf het eerste telefoontje, het gesprek met Alex, het ontvangen van de goede offerte, het inmeten tot aan het plaatsen van de kozijnen hebben de mensen van De Kozijnmeesters het fantastisch gedaan. Ze werken vlot, professioneel en schoon. We hebben nooit in de rommel gezeten en alles werd netjes schoongemaakt en achtergelaten. De ervaring met Kozijnmeesters was meer dan naar volle tevredenheid”, zegt Jan enthousiast. “We geven De Kozijnmeesters een 10”, zegt Gerie met een knikkende Jan naast haar.

Score van de klant voor De Kozijnmeesters

 5 / 5 sterren