R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Hoe maakt u uw kunststof kozijnen schoon

Kunststof kozijnen hebben het imago dat ze onderhoudsarm zijn. Maar is dat wel zo? In werkelijkheid moet u toch wel eens per jaar een kunststof kozijn een schoonmaakbeurt geven. Hieronder leest u alles over kunststof kozijnen schoonmaken.

Als u te weinig tijd heeft of slecht ter been bent, kunt u ervoor kiezen om uw kunststof kozijnen te laten schoonmaken. De schoonmaakprijs hangt af van het aantal en het oppervlak. Hoe u het ook wendt of keert, het uitbesteden van de schoonmaak is nog altijd voordeliger dan de periodieke schilderbeurt zoals die bij houten kozijnen het geval is.

Om de zoveel tijd zal u er niet aan ontkomen om uw kunststof kozijnen toch een schoonmaakbeurt te geven. Helemaal smetteloos blijven ze immers niet. Zeker als u aan een straat woont met veel autoverkeer of in een bosrijke omgeving, kan er na verloop van tijd aanslag komen op uw kunststof kozijnen. Tevens is dit mogelijk als u enkele jaren hebt nagelaten om de kozijnen schoon te maken.

 

Advies: eens per jaar uw kunststof kozijnen reinigen

Een kunststof kozijn kunt u het beste eens per jaar een schoonmaakbeurt geven. Veel mensen combineren dit met het wassen van hun ramen. De kozijnschoonmaak is kinderlijk eenvoudig: u pakt een spons of doekje en een emmer lauw water. Voor een beter effect voegt u wat allesreiniger of autoshampoo toe. Bij het schoonmaken moet u niet de onderdorpel vergeten, want dit is een typische plek waar vuil zich gaat ophopen. Een onderdorpel is de onderrand van een kozijn, bij de vensterbank.

Na de behandeling met het doekje of de spons kiezen sommige mensen er nog voor om de kunststof kozijnen te waxen. Zo’n waxlaagje zorgt ervoor dat vuil zich minder makkelijk kan hechten. Bedenk wel dat niet elk kunststof kozijn even goed bestand is tegen wax. Kozijnwax koopt u bij de specialist. Sommige mensen gaan overigens voor de voordelige opties: boenwas of autowas.

 

Maak gelijk uw hang- en sluitwerk schoon

Een ander plekje waar vrij makkelijk vuil komt is het hang- en sluitwerk. Als het vuil zich hierbij ophoopt kan het raam piepgeluiden gaan maken. Spuit het hang- en sluitwerk daarom jaarlijks in met teflonspray. Gebruik hiervoor geen olie, want dat heeft de eigenschap om vuil aan te trekken.

Houd rekening met de zaken die uit den boze zijn bij het reinigen van een kunststof kozijn: schuursponsjes, schurende schoonmaakmiddelen of agressieve schoonmaakmiddelen als chloor en spiritus.

Mocht u nog vragen hebben over het reinigen van kunststof kozijnen of wilt u zich eens goed laten informeren over de aanschaf van kunststof kozijnen, neem dan contact op met de verkoopadviseurs van De Kozijnmeesters of kom langs in onze showroom.