R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Alle voordelen van schuifpuien opgesomd

De laatste jaren heeft de schuifpui ten opzichte van tuindeuren behoorlijk aan populariteit gewonnen. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want een schuifpui heeft allerlei voordelen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk de grote hoeveelheid licht die het door laat. Ook laat het door het grote glasoppervlak de woonkamer ruimer lijken en wordt het uitzicht mooier omdat u meer kunt zien.

Een ander in het oog springend voordeel is dat een schuifpui voor ruimtewinst zorgt: er is immers geen naar binnen openslaande deur, omdat een schuifpui zoals bekend open gaat door een schuifhandeling te maken over de rails waarop hij rust. Op de warme zomerdag zult u er versteld van staan hoeveel frisse lucht hij wel niet kan doorlaten. Prettig is het ook als u de schuifdeurvariant hebt waardoor het raam van de pui gekanteld kan worden. Met behulp van deze functie is het mogelijk om een huis te laten luchten als de deur niet helemaal openstaat.

Schuifpui is voordeliger dan tuindeuren

Een schuifpui is al gauw veel minder duur dan een tuindeur. Niet alleen doordat het een groot glazen oppervlak betreft, maar ook omdat er zo’n grote concurrentie is op de schuifpuimarkt; dit houdt de prijzen laag, wat natuurlijk in uw voordeel is. Het mooie van een schuifpui is dat u niet meer te maken krijgt met hard dichtslaande deuren bij een stevige wind. Tevens heeft een schuifdeur minder stijlen en dorpels dan een reguliere draaideur.

Ook zijn er meerdere variaties mogelijk in de materiaalkeuze, en zijn de kleurenopties oneindig. Ook vinden veel huiseigenaren het prettig dat woning en tuin één geheel vormen, met een schuifpui haalt u als het ware de buitenkant naar binnen. Bedenk dat een schuifpui ook geschikt kan zijn voor de wat kleinere huizen; in dit geval kan een woonkamer er veel groter door gaan lijken.

Profiteer van korting als u een schuifpui met zonwering neemt

Een schuifdeur kan op diverse manieren worden ingedeeld. Hij kan in twee, drie of vier delen zijn, waarbij één of twee gedeeltes de mogelijkheid hebben om open te schuiven. Qua materiaal is zowel kunststof, hout als aluminium mogelijk. Het mooie bij aluminium is dat het erg slanke profielen heeft, wat de lichtinval ten goede komt. Ook is het bij aluminium mogelijk om twee openslaande delen bij drie panelen te hebben, dit is bij andere materiaalsoorten niet mogelijk.

Een schuifpui van hout is wat minder gangbaar, doordat er periodiek onderhoud noodzakelijk is met een beits- of schilderbeurt, en er moet bij hout een borstwering (onderpaneel) worden geplaatst, wat ten koste gaat van de lichtinval.

Een goede aanvulling op een schuifpui kan een stukje aankleding zijn in de vorm van zonwering. De voordelen hiervan zijn dat het meer veiligheid geeft (screens), meer koelte (screens en/of een luifel) en meer charme (bijvoorbeeld bij markiezen). Wie bij de aankoop van een schuifpui meteen een bijbehorende zonwering afneemt, kan kans maken op een korting op de totaalprijs. Als u vragen heeft, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag met al uw vragen.