R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

De beste manier om een witte deur schoon te maken

Deuren zijn een belangrijk element in de opmaak van iedere woning, los van hun primaire functie. Met andere woorden zijn deuren erg belangrijk als het aankomt op het uiterlijk van uw woning, en vanzelfsprekend geldt dit voor binnen en buiten. Er zijn veel verschillende smaken en dit laat zich ook gelden in de verschillende soorten deur en de kleuren daarvan. Wit is een veel voorkomende kleur en zorgt voor een mooi, strak en fris uiterlijk. Helaas heeft deze kleur één groot nadeel: je ziet er alles op.

Wat is dan de beste manier om witte deuren schoon te maken?

Geen bijtende stoffen gebruiken

Het lijkt vanzelfsprekend, toch moet het gezegd worden dat het erg onverstandig is om bepaalde stoffen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan chloor. Bijtende stoffen zijn niet alleen schadelijk voor de verf en het materiaal waaruit de deur is gemaakt, vooral hout, maar kunnen zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. Het gebruik van schuursponsjes en andere schurende middelen is helemaal uit den boze, om voor de hand liggende redenen.

Ammoniak (sterk verdund) is ondanks dat het een bijtende stof is in sommige gevallen de oplossing bij zware vervuilingen. Over het algemeen is het gebruik van allesreiniger meer dan voldoende. Mix nooit verschillende schoonmaakmiddelen.

Is er sprake van een verkleuring door nicotine of roet, dan kan een uitstapje naar een specialistische winkel een uitkomst zijn. We hebben het dan wel over een ernstige verkleuring. Dit lijkt in het bijzonder een probleem te zijn met deuren die gemaakt zijn van hout. De hechting van de verf op dit materiaal kan problematisch zijn op de lange duur. Bij regelmatig onderhoud kan het enkele jaren duren, toch is het noodzakelijk om deze periodiek te schuren en opnieuw te verven.

Geen onderhoud aan kunststof deuren

Ook deuren die gemaakt zijn van kunststof vereisen onderhoud. Als er echter sprake is van kwaliteit, dan stelt dit meestal niet veel meer voor dan er met een doekje overheen. Kunststof is ongevoelig voor bepaalde kwalijke elementen. Dit betekent ook dat vuil moeite heeft om zich te hechten aan de buitenkant. Door met enige regelmaat deze deuren af te nemen voorkomt u dat de kleur, ook wit, permanent vies wordt en is opnieuw schilderen geen noodzaak.

Sterker nog, een beetje kunststof deur heeft een kleurvastheid van minstens 10 jaar. Dit maakt ze ideaal in duurzaamheid en hierdoor kennen ze vrijwel geen onderhoud.