R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Gevelbekleding bestendig tegen slecht weer

Gevelbekleding is zo populair omdat gevelbekleding bestendig is tegen slecht weer. Zeker nu ons klimaat steeds heftiger wordt, is het zaak om uw woning te beschermen tegen de diverse weerselementen. In ons land wordt gevelbekleding al tientallen jaren toegepast als uitstekend beschermingsmiddel voor elke gevel.

In de vorige eeuw waren het vooral houten gevelpanelen die werden toegepast in de woningbouw, in de vorm van potdekseldelen, rabatdelen of schroten. Nadeel was dat het altijd van het relatief kwetsbare materiaalsoort hout was vervaardigd, wat u om de pakweg vijf jaar weer een flinke som geld kostte aan schilderkosten. Die lopen door het gemiddelde schildersarbeidsloon van veertig euro ook al snel in de duizenden euro’s. Bent u opzoek naar gevelbekleding? Bij dekozijnmeesters.nl helpen wij u verder.

Kunststof gevelbekleding goede bescherming tegen weersomstandigheden

Tegenwoordig kunt u de hoge kostenpost van het schilderen goed opvangen door te werken met dé trend in gevelbekleding van de afgelopen tien jaar: kunststof gevelbekleding. Met gevelbekleding van kunststof is het belangrijkste voordeel zoals reeds gezegd dat uw onderhoudsplicht vervalt: het is direct klaar en hoeft nooit meer te worden geschilderd. In feite betaalt u daarmee de aanlegkosten binnen een respectabel aantal jaren terug.

Kunststof hoeft u hoogstens op het moment dat u dat nodig zou vinden behandelen met een lauwwarm sopje en een zeem. Door de weesomstandigheden maar ook door roet van auto’s of aanslag van omringende bomen kan het noodzakelijk zijn om kunststof gevelbekleding een keer een schoonmaakbeurt te geven.

Huidige generatie kunststof gevelbekleding beter dan ooit beschermd tegen het weer

De huidige generatie kunststof gevelbekleding van de gerenommeerde merken zijn beter dan ooit bestand tegen weersinvloeden. Het PVC van de kunststof is doorgaans een mix van speciale kunststoffen die opgewassen zijn tegen hitte, kou, regeb- en sneeuwval en brandend zonlicht. Wie met een betrouwbare dealer met topmerken in zee gaat, zal altijd kunststof gevelbekleding krijgen met een zogeheten lage uitzettingscoëfficient, waardoor ook uw gevelpanelen met de wat meer donkere tinten moeiteloos tegen zonlicht beschermd zijn. Dit komt door een UV-bestendige toplaag die jarenlang in stand blijft.

Neem daar nog eens het voordeel bij dat kunststof tegenwoordig ook met een niet van echt te onderscheiden houtnerfstructuur leverbaar is. Hierdoor is het zelfs van dichtbij niet te zien of uw gevelbekleding nou van hout of van kunststof is.

Wilt u meer weten over de weersbestendige kwaliteiten van kunststof gevelbekleding, neem dan contact op met de verkoopadviseurs van De Kozijnmeesters, of bezoek onze showroom. De koffie staat klaar!