R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Maak uw huis zo energiezuinig mogelijk met deze tips!

Het is tegenwoordig erg populair om aan energiebesparing te doen. Dat is ook wel logisch, want mensen zijn steeds meer met het behoud van het milieu bezig en vinden het duur om hun woning te verwarmen of af te koelen. In een energiezuinige woning gaat de temperatuurregeling vanzelf. Hierdoor blijft in de winter de warmte binnenshuis en in de zomer kun je dan genieten van de koelte. Hieronder leggen we uit hoe dat in zijn werk gaat.

Goede isolatie is de basis van energiezuinigheid. Een huis met slechte of geen isolatie verliest constant warmte via alle denkbare openingen. Wie dat niet heeft, moet constant dure energie toevoegen om de binnentemperatuur op peil te houden.

Vloerisolatie is in opkomst

Vanzelfsprekend laat een woning met goede isolatie veel minder warmte door naar buiten, wat ertoe leidt dat je minder hoeft te stoken. Reeds jarenlang is het vrij gangbaar om de muren een het dak van een huis te isoleren, maar ook de ramen en deuren zijn niet onbelangrijk, terwijl vloerisolatie tegenwoordig aan een opmars bezig is. Niet verwonderlijk, want van alle kanten ontglipt de warmte in je huis en je bent een dief van je portemonnee als je het niet aanpakt.

Een woning mag dan nog zulke goede isolatie hebben, maar heeft toch een degelijk ventilatiesysteem nodig. Omdat nieuwbouwwoningen tegenwoordig quasi-luchtdicht zijn, worden hier mechanische ventilatiesystemen gebruikt voor de afvoer van de binnenlucht en de aanvoer van de frisse buitenlucht. Ook verwijdert het vochtige lucht af uit de badkamer en keuken, terwijl de overige leefruimtes verse buitenlucht krijgen.

Luchtdichtheid is een belangrijke voorwaarde voor een goed ventilatiesysteem. De kwaliteit van de isolatie en de luchtdichtheid van je deuren en ramen is dan ook bepalend voor de mate van energiezuinigheid van je huis.

Ramen en kozijnen ook een belangrijk isolatiemiddel

Een goed isolatiemiddel is ook tweedubbel of driedubbel glas en isolerende raamprofielen. De laatste jaren is het gebruik van HR++ glas erg in populariteit toegenomen vanwege de hoge isolatiewaarde. Daarnaast hebben veel kunststof kozijnen binnenin een isolerend middel ingespoten gekregen, waardoor ze veel sterker isoleren dan bijvoorbeeld houten of aluminium kozijnen. Een ander pluspunt van kunststof kozijnen is dat ze stevig genoeg zijn om grote panelen met driedubbel glas te dragen.