R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Kozijn onderhoud

Kozijnen, iedere woning heeft ze uiteraard, maar hoe vaak staat u erbij stil wat ze nodig hebben aan onderhoud? Als het gaat om het onderhoud van uw kozijnen dan moet er een wezenlijk onderscheid gemaakt worden tussen de houten en de kunststoffen variant.

Als u houten kozijnen heeft dan zijn er de nodige aandachtspunten waar rekening mee gehouden moet worden. Schoonmaken ligt het meest voor de hand. Nu zal het u niet verbazen dat dit niet zo heel veel interessants met zich mee brengt, toch ligt er een gevaar op de loer. Houten kozijnen zijn geverfd en deze verf reageert op schoonmaakmiddelen. Dat u dan beter geen gebruik kunt maken van zware bijtende middelen zal u niet verbazen, maar ook gewone allesreiniger zal een slijtend effect hebben op de verf. Dit in combinatie met de weerselementen zorgt er toch voor dat de verf uiteindelijk zal gaan bladeren met alle gevolgen van dien.

Ieder jaar verven?

Het is erg belangrijk om ieder jaar eens kritisch te kijken naar het verfwerk van uw houten kozijnen. De verf heeft namelijk een veel belangrijkere functie naar de kozijnen toe dan alleen het uiterlijk. Als het hout blootgesteld wordt aan de buitenwereld, in het bijzonder buiten, dan zal het gaan rotten als het niet tijdig wordt beschermd. De logische conclusie is dan dat u genoodzaakt bent om dit te repareren of te laten repareren, een dure en tijdrovende klus.

Geen onderhoud met kunststof kozijnen

In tegenstelling tot hout is kunststof zo goed als ongevoelig voor de weerselementen. Betekent dit dat er geen onderhoud nodig is bij kunststof kozijnen? Niet helemaal: het blijft natuurlijk een kwestie van schoonmaken, maar het mooie is dat het niet meer voorstelt dan er even met een vochtig doekje overheen te gaan.

Qua schilderwerk hebben kunststof kozijnen ook een duidelijk voordeel ten aanzien van de houten variant. Slechts rond de 10 jaar is het noodzakelijk om opnieuw te schilderen. Met uitzondering natuurlijk als u een nieuwe kleur wenst.