R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Kunststof kozijnen tegenwoordig veruit het populairst

Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig veruit het populairst en dat is niet verwonderlijk. De afgelopen vijftig jaar zagen we een paar vernieuwingen op de kozijnmarkt ten opzichte van hout, dat altijd heel lang de standaard was. De laatste jaren geldt echter het kunststof kozijn als de beste keuze, vanwege de vele voordelen.

Een kozijn van hout staat erom bekend een authentieke, natuurlijke en misschien wat klassieke uitstraling te hebben. Vooral woningbezitters met een wat ouder huis kozen vroeger vaak voor de optie van een houten kozijn. Ze vonden vaak dat het beter bij de sfeer en uitstraling van hun huis paste. Tegenwoordig worden er echter kunststof kozijnen geleverd met een niet van echt te onderscheiden houtnerfstructuur. Een keuze voor een kunststof kozijn is daardoor snel gemaakt, ook als u een wat oudere woning mocht hebben.

Kunststof kozijn vooral populair omdat het onderhoudsvriendelijk is

Volgens een onlangs door de Vereniging Eigen Huis gehouden onderzoek onder zesduizend huizenbezitters in Nederland bleek dat het merendeel de voorkeur geeft aan een kunststof kozijn als deze vervangen zou moeten worden. Bijna veertig procent van de mensen die meededen aan het onderzoek geven aan om alleen voor een kunststof kozijn te gaan. De belangrijkste reden voor de keus voor een kunststof kozijn onder de ondervraagden was dat deze optie zo onderhoudsvriendelijk is.

Als tweede reden kwam uit de bus dat woningbezitters het tegenwoordig heel belangrijk vinden dat het volledige plaatje van hun woning kloppend is. Hiermee bedoelen we dat alle onderdelen van interieur en exterieur een logisch op elkaar aansluitend geheel moeten vormen. In combinatie met kunststof kozijnen is dat erg makkelijk, omdat ze tegenwoordig in diverse stijlen en alle denkbare kleuren leverbaar zijn. Of u nou een moderne of een wat oudere woning heeft; voor ieder woningtype is er wel een bijpassend kunststof kozijn te vinden.

Kunststof kozijn vooral in trek bij de jongere woningbezitter

In het onderzoek viel op dat bijna zeventig procent van de deelnemers onder de 35 jaar was. De mensen uit deze leeftijdscategorie vindt de keuze voor een kunststof kozijn waarschijnlijk een logische stap, en ze wonen relatief vaker dan oudere mensen in nieuwbouwwoningen. Een kunststof kozijn sluit wellicht eerder aan op een moderne interieursmaak.

De overige redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen ligt verder bijvoorbeeld aan de hoge isolatiewaarde. Daar komt nog eens bij dat kunststof inbraakwerend en brandvertragend is. Ook is het vaak een aankoop die een woningbezitter maar eens in zijn leven doet, omdat het onder normale omstandigheden met gemak een halve eeuw mee gaat.

Als u meer wil weten over kunststof kozijnen in uw huis, raadpleeg dan de website van De Kozijnmeesters of maak een afspraak en kom langs in onze showroom.