R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Kunststof kozijnen vergelijken

Nieuwe kozijnen kopen doet u natuurlijk niet elke dag, daarom is kunststof kozijnen vergelijken van groot belang. Er is immers een ruim aanbod aan kunststof kozijnen op de markt, en voordat u door de bomen het bos niet meer ziet is het aan te raden dit blog even te lezen, zodat u weet welk kunststof kozijn het best op uw wensen aansluit.
Een belangrijk aspect in uw keuze is vanzelfsprekend de prijs. Deze prijs hangt af van de kwaliteit en het merk, want zoals bij zoveel producten zijn er ook bij kunststof kozijnen A- en B-merken. Het prijs-kwaliteitsniveau kan dus aardig uiteen lopen. Als u kiest voor een degelijk kunststof kozijn met de hoogste glasstandaard qua isolatiewaarde (HR ++ glas) dan bent u inclusief BTW en de montage gemiddeld zevenhonderd euro kwijt per vierkante meter. Bedenk wel dat dit een eenmalige investering zal zijn, want onder normale omstandigheden gaat een kwaliteitskozijn van kunststof zeker een halve eeuw mee.

Koop altijd een A-merk kunststof kozijn

Kunststof kozijnen worden altijd door twee merken gemaakt, maar in de verkoop ziet u maar één merk genoemd staan: die van het kozijnprofiel. Toch is het aan te raden om op beide te letten, want een kwalitatief goed profiel kan immers vervaardigd zijn door een slechte fabrikant, zodat u een kat in de zak koopt. Richt u daarom bij het kopen van kunststof kozijnen op de grote merken uit de A-klasse, deze zijn altijd betrouwbaar en zijn niet voor niets grote aanbieders op de kozijnmarkt. Voorbeelden van grote merken zijn Finstral, Veka, Schüco en Profine. Daarnaast zijn de bekende merknamen van kozijnverwerkers namen als Aarnink, Belisol, Nedko en Driessens.

Voor de vervaardiging van een kunststof kozijn wordt allereerst een profiel gemaakt. De kozijnen hebben aan de binnenzijde een holte met schotjes. Deze ‘kamers’ bepalen de isolatiewaarde. Vraag bij uw aankoop ernaar hoeveel van deze kamers er aanwezig zijn, en zorg dat het profiel minimaal vijf van deze kamers bevat om uw stookkosten zo veel mogelijk te beperken. Profielen die klaar zijn worden vervolgens geleverd aan een kozijnfabriek, die het productieproces afrondt tot het uiteindelijke kunststof kozijn. Informeer bij uw oriëntatie op kunststof kozijnen hoe de kwaliteit van de lasnaden is van de profieldelen die in de fabriek aaneen zijn gezet.

Goed hang- en sluitwerk is van belang voor uw kunststof kozijn

Een ander aspect waar u op moet letten bij het kopen van kunststof kozijnen is het hang- en sluitwerk. Betrouwbare merken op dit gebied zijn Roto, GU en Winkhaus. Hang- en sluitwerk is even gemakkelijk in kunststof te bevestigen als een houten kozijn, dus daarover hoeft u zich geen zorgen te maken. Ook zijn er een vijftal keurmerken die u een bepaalde mate van kwaliteit garanderen. De bekendste is KOMO, anderen zijn PKVW, SKG, VGK en Bouwgarant.

Wilt u kwalitatief hoogstaande kunststof kozijnen tegen een betaalbare prijs? Vraag in dat geval een gratis en vrijblijvende offerte aan bij De Kozijnmeesters, of breng een bezoekje aan onze showroom, waar onze verkoopadviseurs u graag te woord staan. Bedenk dat in de praktijk het kan voorkomen dat u wel drieduizend euro kunt besparen op een kozijnklus van tienduizend euro als u een verantwoorde keuze maakt!