R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Nieuw: kunststof kozijnen met hout-look (HVL)

Tamelijk nieuw zijn kunststof kozijnen met een hout-look (HVL). Deze afkorting staat voor Hout Verbindings Look en heeft de afgelopen paar jaar zeer aan populariteit gewonnen. Doom middel van HVL is het namelijk mogelijk om een kunststof kozijn nog meer dan voorheen de zo gewenste hout-uitstraling te geven.

Een kunststof kozijn met een houtverbindingslook laat aan de buitenkant een andere wijze van aansluiting zien van de componenten. In het verleden verraadde een kunststof kozijn zich nog wel eens een ‘lookalike’ te zijn door de wijze waarop de hoeken op elkaar aansloten. Met HVL is dit verleden tijd.

 

Kunststof kozijn door HVL tegenwoordig niet meer te onderscheiden van houten kozijn

Reken daarbij ook nog eens dat het de laatste jaren gangbaar is om te kiezen voor kunststof kozijnen met een houtnerfstructuur. Doordat het oppervlak van een kunststof kozijn daardoor echt niet meer van de houten variant is te onderscheiden, pleit dit ervoor bij huizenbezitters om het houten kozijn zelfs maar helemaal af te schaffen.

Naast de mogelijkheid voor een houtnerfstuctuur bij een kunststof kozijn zijn er nog diverse andere voordelen. Zo bent u met kunststof voor eens en voor altijd verlost van het om de vijf jaar schilderen van de kozijnen, wat u veel tijd en geld zal besparen. Onder normale omstandigheden gaat een kunststof kozijn minstens vijftig jaar mee, dus na plaatsing hoeft u hier nooit meer naar om te kijken.

 

Voor kunststof kozijnen met HVL moet u bij De Kozijnmeesters zijn

Er komt nog eens bij dat u bij een kunststof kozijn nauwelijks met onderhoud heeft te maken. Hoogstens moet u na enkele jaren het oppervlak behandelen met een sopje vanwege aanslag door weersomstandigheden, autoverkeer of de natuur. Ook is het zeer duurzaam, milieuvriendelijk en dikwijls gerecycled materiaal.

Sinds de opkomst van HVL heeft het kunststof kozijn weer een sprong voorwaarts gemaakt in zijn ontwikkeling. Mensen die graag een ‘houten uitstraling’ van hun kozijnen wensen zijn nu nog beter af dan voorheen. HVL is ideaal voor huizenbezitters met een wat oudere woning, waarbij iedereen vaak automatisch aan hout denkt in het geval van een kozijn. Zeker als u ook nog eens kiest voor het zeer goed isolerende moderne HR ++ glas heeft u een keuze gemaakt waar u weer jaren mee verder kunt.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de houtverbindingslook (HVL) bij kozijnen, raadpleeg dan de verkoopadviseurs van De Kozijnmeesters of kom langs bij onze showroom!