R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Plan je renovatie goed. Begin op tijd!

Wanneer het beste moment is om te kiezen voor kunststof kozijnen? Daar kun je het beste meteen mee beginnen! Voor je het weet, is het weer winter en het is verstandiger om het nog voor die tijd geregeld te hebben. Waarom? Dat vertellen we je graag!

Waarom kiezen voor kunststof?

Er bestaan meerdere redenen waarom je voor kunststof kozijnen kunt kiezen. Eén van de belangrijkste is wel de flinke besparing op de energiekosten. Vooral in deze tijd is dat erg welkom. Jaarlijks kunnen er behoorlijke besparingen zijn.
Daarnaast zijn kunststof kozijnen erg onderhoudsvriendelijk. Bij houten kozijnen zul je een keer in de zoveel tijd toch onderhoud moeten plegen. Maar met kunststof kozijnen heb je de komende 25 jaar geen omkijken meer naar onderhoud. Hooguit een paar keer schoonmaken!

Wanneer plannen?

We krijgen bij De Kozijnmeesters vaak de vraag wanneer het beste moment is om de kozijnen te vervangen. Het mooie hieraan is dat dat niet zo gek veel uitmaakt. Toch raden we wel aan om goed na te denken over de periode. Hoewel het niet uitmaakt, kun je vast begrijpen dat het midden in de winter wat minder prettig is om dat te laten doen. Voor zowel onze monteurs als voor jou thuis.

Waarom niet in de winter?

Midden in de winter de kozijnen vervangen, is namelijk qua weersomstandigheden niet heel praktisch. Je zit toch even met een gevel die zonder ramen komt te staan. Als het dan sneeuwt of regent, kan dit lastig zijn bij het plaatsen van de nieuwe kozijnen. Daarnaast wordt het in de woning snel een heel stuk minder aangenaam. Dat willen we graag voorkomen door je op tijd advies te geven over de periode.

Ook beter voor je energierekening

Besluit je om net voor de winter de kozijnen te vervangen? Dan profiteer je meteen van de besparing op de energiekosten. In de wintermaanden zetten we immers de verwarming aan. Hoe fijn is het als je de komende winter een echt verschil kunt maken met je energierekening?

Kunnen kunststof kozijnen in de winter worden geplaatst?

Natuurlijk! Het is zeker mogelijk om in de winter kunststof kozijnen te plaatsen. Bijvoorbeeld wanneer je net gaat verhuizen. Het is natuurlijk altijd mogelijk om het te plaatsen. Houd er echter wel rekening mee dat de meeste bouwbedrijven tussen kerst en het nieuwe jaar gesloten zijn. Plus daar komt bij dat we geen invloed hebben op het weer op dat moment. Normaal maakt dit voor de werkzaamheden niet zo veel uit, maar het kan het wel lastiger maken.