R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Sinds kunststof kozijnen en deuren is het stiller in huis

De Schüco kunststof kozijnen van De Kozijnmeesters kunnen aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast van buiten. Hier zijn enkele redenen waarom onze kunststof kozijnen effectief zijn in geluidsisolatie:

Materiaal en Dichtheid:

Kunststof is van nature een stevig en dicht materiaal, wat helpt om geluidsgolven te blokkeren. De dichtheid van het materiaal vermindert de hoeveelheid geluid die door het kozijn heen kan dringen.

Meerkamerprofielen:

Veel kunststof kozijnen zijn ontworpen met meerkamerprofielen. Deze kamers kunnen gevuld zijn met isolerende materialen of lucht, wat helpt om geluidstransmissie verder te verminderen.

Dubbel of driedubbel glas:

Kunststof kozijnen worden vaak gecombineerd met dubbel of driedubbel glas, wat de geluidsisolatie aanzienlijk verbetert. De verschillende glaslagen en de ruimte ertussen werken als barrières voor geluidsgolven.

Goede afdichtingen:

kunststof kozijnen zijn vaak voorzien van hoogwaardige afdichtingen die helpen om tocht en geluid buiten te houden. Deze afdichtingen sluiten de ramen beter af dan oudere houten of metalen kozijnen.

Montage en pasvorm:

Een goede installatie van kunststof kozijnen zorgt ervoor dat er geen kieren of openingen zijn waardoor geluid naar binnen kan komen. Professionele plaatsing is essentieel voor optimale geluidsisolatie.

Lage resonantie:

Kunststof heeft een lagere resonantie dan sommige andere materialen zoals metaal, wat betekent dat het minder geneigd is om geluidstrillingen door te geven.

Door deze eigenschappen kunnen kunststof kozijnen helpen om een stillere en comfortabelere woonomgeving te creëren, wat vooral belangrijk is in drukke stedelijke gebieden of nabij verkeerswegen.

 

 

Wist je dat er verschillende subsidies beschikbaar zijn voor kunststof kozijnen met HR++ en HR+++ glas? Maak een afspraak met een van onze adviseurs. Zij kunnen je alles vertellen over de diverse subsidiemogelijkheden en financieringen met aantrekkelijke voorwaarden. Een afspraak maken? Klik hier