R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Tips om energiekosten te besparen

De leveringstarieven van gas en stroom zullen in 2016 wat lager worden. Toch gaat onze energierekening waarschijnlijk weer wat omhoog, door een nieuwe vorm van belasting, die door de netbeheerders verplicht aan de klant moet worden doorberekend. De maandelijkse energierekening kan een flinke kostenpost vormen voor een huishouden. Deze kostenpost volledig elimineren kan natuurlijk niet, maar hoe zorgt u er nu voor dat u maandelijks minder geld kwijt bent aan energie? De Kozijnmeesters geeft u wat tips die de kans kunnen vergroten dat u prettig verrast wordt als u de jaarlijkse eindafrekening in de brievenbus of de inbox van uw e-mail ontvangt.

Wat kunt u doen om energiekosten te besparen?

Wilt u weten welke apparaten in uw woning veel stroom verbruiken? Er zijn tegenwoordig slimme thermostaten en verbruiksmeters op de markt waarmee u kunt bekijken welke apparaten echte stroomvreters zijn. Daarnaast kunt u een slimme thermostaat zo instellen dat u altijd een warm huis hebt, maar dat de ketel zo min mogelijk draait. Uiteraard zijn de verwarmingsketels zelf ook zuiniger geworden in de loop der jaren. Aangezien gas meer kost dan stroom, kan dit flink wat schelen. De verwarming een graadje lager zetten en een warme trui aantrekken scheelt natuurlijk ook aanzienlijk.

Als stroomvreters worden vaak wasdrogers genoemd. Inderdaad zou u kunnen overwegen om de was vaker, of altijd, buiten te drogen. Binnen kan natuurlijk ook, op allerlei wasrekjes, mits u daar ruimte voor hebt. Het heeft als bijkomend voordeel dat u langer doet met uw kleding. Er staat tegenover dat bijvoorbeeld handdoeken uit de wasdroger zachter zijn dan handdoeken die buiten gedroogd hebben.

Wat in veel woningen echter het meeste stroom verbruikt is de verlichting. Heeft u nog veel gloeilampen en halogeenlampen, dan leveren deze een belangrijk aandeel in uw energierekening. De gloeilampen vervangen door led-lampen, ook als de gloeilamp het nog doet, kan aanzienlijk schelen. Led-lampen en spaarlampen gaan langer mee, en verbruiken minder stroom.

Zet laptops in de sluimerstand als u ze niet gebruikt, en zet de laptop ’s nachts geheel uit. Stel daarnaast een desktopcomputer zo in dat het scherm vanzelf op standby gaat als de computer even niet gebruikt wordt. Zet de monitor ’s nachts helemaal uit.

Bij andere apparaten kunt u ’s nachts ook de stekker eruit trekken. ’s Nachts hoeven veel apparaten immers niet op standby te staan. Dit moet wel per apparaat bekeken worden. Wilt u bijvoorbeeld ’s nachts nog tv-programma’s opnemen, dan moet u niet de stekker uit uw opnamekastje halen.

Daarnaast kunt u natuurlijk simpelweg overstappen naar een goedkopere energieleverancier. Er bestaan diverse vergelijkingssites om tarieven te vergelijken. Vaak gelden er aantrekkelijke welkomstaanbiedingen, zoals een tablet of korting op uw energiekosten.

Ook kunststof kozijnen dragen bij aan een lagere energierekening

Daarnaast kunt u uiteraard uw woning beter isoleren, zodat er minder warmte verloren gaat. U kunt natuurlijk uw muren en dak beter laten isoleren. Wist u echter dat via uw ramen en kozijnen ook veel warmte verloren kan gaan? En dat kunststof kozijnen kunnen bijdragen aan een betere isolatie, en dus ook bijdragen aan een lagere energierekening?

Kunststof kozijnen van goede kwaliteit bezitten uitstekende isolerende eigenschappen. De kozijnen van het merk Schüco, die geleverd worden door De Kozijnmeesters, behoren op dit vlak tot de top van de markt. Deze isolatie wordt nog eens versterkt doordat wij gebruik maken van hoogwaardig HR++ glas, dat ook zeer goed isoleert. De kunststof kozijnen worden met de grootst mogelijke zorg geplaatst door ons vakkundige personeel. Hierdoor heeft u nergens last van kieren en gaten, en profiteert u maximaal van de isolerende eigenschappen van deze kozijnen.

Daarnaast hebben kunststof kozijnen naast de isolatie nog andere belangrijke voordelen. Bekijkt u onze website om hier meer over te lezen. Profiteer van een betere isolatie en dus minder energiekosten, en van de vele andere voordelen van kunststof kozijnen. Wilt u meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek? Neem contact op met De Kozijnmeesters, wij zijn u graag van dienst!