R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Subsidies op kunststof kozijnen in Gelderland

In de provincie Gelderland zijn er diverse subsidie- en financieringsmogelijkheden voor het laten plaatsen van kunststof kozijnen. Het vervangen van oude kozijnen door energiezuinige kunststof kozijnen kan je helpen om energiebesparende maatregelen te nemen en zo de energierekening te verlagen.

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar, deze subsidies kunnen helpen om een deel van de kosten te dekken. Voor het aanvragen van deze subsidies kun je een aanvraag subsidie indienen via de officiële kanalen in Gelderland.

Naast subsidies zijn er ook andere financieringsmogelijkheden beschikbaar, zoals de energiebespaarlening van het Warmtefonds. Dit maakt het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden te lenen voor energiebesparende maatregelen, waaronder kunststof kozijnen en dubbel glas.

Voor meer informatie over subsidie aanvragen Gelderland en de specifieke voorwaarden kun je de website van de provincie Gelderland raadplegen. Zo kun je optimaal profiteren van de beschikbare steun en bijdragen aan een duurzamere woning.

Subsidie voor kunststof kozijnen, we vertellen je er alles over

Het vervangen van je kozijnen kan prijzig zijn, maar nieuwe kozijnen helpen je energie te besparen en vormen daardoor een goede investering. Daarom stimuleert de overheid het plaatsen van kunststof kozijnen door middel van subsidies. Vraag vandaag nog een kunststof kozijn offerte aan.

Kan ik subsidie krijgen voor nieuwe kunststof kozijnen in 2024?

Ja, het is mogelijk om in 2024 subsidie te krijgen voor het laten plaatsen van kunststof kozijnen. Dit valt onder de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Hieronder geven we meer informatie over deze subsidieregeling.

Subsidie voor het verduurzamen van je woning: ISDE

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is bedoeld voor woningeigenaren die energiebesparende maatregelen willen nemen in en rondom hun woning. Om energiebesparing te stimuleren, biedt de overheid subsidies voor aanpassingen aan de woning, waaronder het plaatsen van kunststof kozijnen. Voor 2024 is er een budget van € 600 miljoen beschikbaar.

Voorwaarden voor de subsidie energiebesparing

De ISDE-subsidie voor kunststof kozijnen wordt niet zomaar verstrekt. Er zijn verschillende voorwaarden waaraan je moet voldoen:

 • Je moet eigenaar en bewoner zijn van de woning waarin de maatregelen worden uitgevoerd.
 • De installatie van de kozijnen moet door een professioneel bedrijf worden uitgevoerd, niet door jezelf.
 • Alle energiebesparende maatregelen moeten worden uitgevoerd in de bestaande thermische schil van de woning.
 • De isolerende maatregelen moeten voldoen aan de eisen met betrekking tot de maximale isolatiewaarde en het minimale aantal vierkante meters zoals vastgesteld door de RVO.

De subsidieregeling is sinds 2021 van kracht en heeft een looptijd van 10 jaar. De hoogte en voorwaarden van de ISDE-subsidie kunnen in de loop der tijd veranderen, dus houd hier rekening mee als je de subsidie later wilt aanvragen.

Goede isolatiewaarde behalen met kunststof kozijnen

Om de subsidie voor kunststof kozijnen te ontvangen, is het belangrijk dat de kozijnen een goede U-waarde hebben. De U-waarde, ook wel de isolatiewaarde genoemd, geeft aan in welke mate een materiaal warmte doorlaat. Een lagere U-waarde betekent een betere isolatie.

Besparen met Isolerende kunststof raamkozijnen

Met de ISDE-subsidie kun je zowel besparen op de kosten van kunststof kozijnen als op energiekosten. Doordat nieuwe kozijnen je woning beter isoleren, verbruik je minder energie, wat op de lange termijn kosten bespaart. Dit kan jaarlijks zelfs honderden euro’s schelen.

Subsidie aanvragen via de RVO

Wil je weten hoe je de ISDE-subsidie voor kunststof kozijnen kunt aanvragen? De subsidieaanvraag loopt via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voordat je de aanvraag doet, kun je op de website een stappenplan doorlopen zodat je precies weet wat je nodig hebt. Ook kun je een indicatieve berekening maken om te zien hoeveel subsidie je kunt ontvangen.

Stappenplan subsidieaanvraag ISDE

Om de subsidie voor kunststof kozijnen aan te vragen, volg je deze stappen:

 1. Oriëntatie: Bepaal welke maatregelen je wilt doorvoeren en controleer of deze in aanmerking komen voor de subsidie.
 2. Isolatiematerialen Aanschaffen en Installeren: Zorg voor duidelijke betaalbewijzen en/of facturen van de aankoop en het installatiebedrijf.
 3. ISDE-subsidie Aanvragen: Doe dit nadat de maatregelen zijn uitgevoerd. Je hebt een DigiD, de facturen en eventuele aanvullende informatie nodig die je op de website van de RVO vindt.

De subsidie moet binnen 12 maanden na het installeren van de kozijnen worden aangevraagd.

Andere financieringsopties voor particulieren

Als je niet in aanmerking komt voor een subsidie op kunststof kozijnen in 2024, zijn er andere manieren om de kozijnen te financieren:

 • Energiebespaarlening: Deze lening kun je aanvragen bij het Nationaal Warmtefonds. Je kunt geld lenen tegen een lage rente voor verduurzaming van je woning, waaronder kunststof kozijnen.
 • Persoonlijke Lening: Hierbij leen je een vast bedrag dat in termijnen wordt terugbetaald tegen een vaste rente. Deze rente is aftrekbaar.
 • Doorlopend Krediet: Je spreekt een maximaal bedrag af met de geldverstrekker, waarbinnen je onbeperkt kunt lenen en aflossen.
 • Financiering via je Hypotheek: Je kunt je hypotheek oversluiten als de waarde van je woning is gestegen of een tweede hypotheek aanvragen om de financiering rond te krijgen.

Wij bij De Kozijnmeesters begrijpen dat het aanvragen van een subsidie voor kunststof kozijnen of deuren stressvol kan zijn. Maak een afspraak met een van onze adviseurs, en je krijgt een duidelijke en heldere uitleg over alle mogelijkheden. De Kozijnmeesters staan klaar om je te helpen!