R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Tips om uw huis winterklaar te maken

Na onze aangename (na)zomer zou u bijna vergeten dat de winter al voor de deur staat. Want het is inmiddels alweer tijd om uw woning winterklaar te maken. Hierdoor bespaart u veel energie, wat beter is voor het milieu en uw portemonnee. U pakt warmteverlies aan met isolatie van dak, vloer en muren, een goede cv-ketel en het dichtmaken van naden en kieren.

Elf handige tips

  1. Zo’n dertig procent van de warmte verlaat de woning via het dak, met name via aansluitnaden tussen het dak en de gevel. Dit is zowel van binnenuit (glaswol) aan te pakken als van buitenaf (bijvoorbeeld onderhoud van de voegen van dakpannen).
  2. Als u niet stookt, is het raadzaam om uw rookkanaal af te sluiten met bijvoorbeeld een zogeheten schoorsteenballon.
  3. Door middel van toch kan een woning opmerkelijk kil aanvoelen. Het dichtmaken van kieren en naden heeft een groter effect dan hoger stoken. Bewegende delen van deuren en ramen zijn het best af te dichten met rubber tochtband. Kieren zijn het best op te vullen met middelen zoals kit en schuim.
  4. De ruimte onder een deur moet u nooit afdichten, dit is bestemd voor de luchtcirculatie, wat goed is voor uw gezondheid. Daardoor blijft het ook noodzakelijk om af en toe een raam open te zetten in de koudere maanden. Dit kost u minder energie: het opwarmen van droge lucht is namelijk kostbaarder.
  5. Controleer eens hoe oud uw cv-ketel al is. Een handig hulpmiddel hierbij is de Verwarmingswijzer van MilieuCentraal.nl, zodat u overzichtelijk ziet wanneer vervanging noodzakelijk is en hoeveel u daarmee kunt besparen. Als u een nieuwe ketel te duur vindt, overweeg dan om er een te huren.
  6. Als u een klokthermostaat in huis heeft, hebt u heel handig de regie wanneer de verwarming wel en niet moet branden. U kunt deze bijvoorbeeld zodanig instellen dat hij aan gaat als u ’ s ochtends om zeven uur gaat ontbijten.
  7. Als er tikkende of borrelende geluiden uit uw verwarmingselementen komen, betekent dit dat u ze moet ontluchten met een ontluchtingssleuteltje, anders kunnen ze niet voldoende warmte afgeven. Ook kunt u de verwarming dan bijvullen met water.
  8. In de koudere maanden zult u vaker de verlichting hebben branden. Verlichting neemt op uw energierekening circa vijftien procent in beslag, dus vervang gloeilampen door LED- of spaarlampen.
  9. Plaats radiatorfolie achter uw verwarmingselementen, deze kaatsen warmte terug in plaats van dat het door de muur naar buiten gaat.
  10. Sluit in de avonduren uw gordijnen, en zorg dat ze de verwarming niet bedekken.
  11. Plaats een tochtborstel in uw brievenbus.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen!