R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Tips voor het isoleren van uw woning!

Isoleren verbetert uiteindelijk het comfort van je woning. Met een goede isolatie is uw woning in de koude maanden lekker warm en in de warmere maanden juist koeler. Een eengezinswoning zonder isolatie verliest veel warmte via de ramen, gevel, het dak en de vloer en verbruikt per jaar maar liefst 3300 m3 gas voor verwarming. Een vergelijkbaar goed geïsoleerd huis heeft maar 600 m3 gas nodig voor verwarming. Dat is een gemiste kans want niet alleen je energierekening is hoger, je levert ook nog eens in op comfortabel wonen en het is slecht voor het klimaat. Hieronder tref je enkele tip voor het isoleren van uw woning:

Tips voor het isoleren van uw woning:

Een relatief voordelig middel, dat iedereen vaak al in huis heeft, zijn gordijnen. Door gordijnen te sluiten hou je de warmte beter in huis. Let er hierbij altijd wel op dat de gordijnen niet boven je verwarming hangen, want anders kan de warmte juist via het raam naar buiten.

Een andere niet al te dure isolatiemethode is de tochtstrip, zeker als je aluminium of houten deuren en ramen hebt. Met een tochtstrip kun je namelijk eenvoudig kieren of spleten dichten. Handig om te weten voordat je tochtstrip gaat inzetten, is dat je het beste rubber- of siliconenstrips kunt gebruiken, zodat je overal makkelijk bij kunt.

Een wat duurdere maar zeer effectieve methode voor isolatie is het vervangen van de oude kozijnen en deuren voor kunststof producten. Kunststof kozijnen zijn namelijk een duurzaam product, gaan zo’n 50 jaar mee zonder enig onderhoud en hebben een uitermate hoge isolatiewaarde. Tevens hoeft u nooit meer te schilderen en zijn ze recyclebaar. De Schüco profielen die de Kozijnmeesters inzet zijn hoog thermisch isoleren door de innovatieve techniek met vijf isolerend kamers. De twee rond omlopende afdichtingen zorgen eveneens voor een grotere daling van het energieverbruik. Gecombineerd met hoogwaardig isolatieglas vermindert het in totaal het warmteverlies.

Nog een effectieve methode voor het isoleren van je woning is dakisolatie. Hiermee kun je ook in de winter volop genieten van de warmte in je huis. Door het dak te isoleren en de ramen en deuren te vervangen creëer je al snel een beter leefomgeving. Je zult minder last ervaren van temperatuurwisselingen, je verbetert akoestiek en je hebt minder last van geluid.

Als je de ramen, deuren en het dak hebt aangepakt zijn ook het isoleren van de muren een goede optie. Hiervoor zijn diverse types gevelbekleding om aan te brengen. Er zijn vele afwerkingsmogelijkheden mogelijk, waarvan er altijd wel één bij jouw woning past.

Tot slot mag ook de vloer niet onbenoemd blijven. Het isoleren van de vloer heeft eveneens als bovenstaande punten invloed op de stookkosten. Vloerisolatie kan daarbij goed gecombineerd worden met vloerverwarming.

Uw huis isoleren met kunststof ramen en deuren van de Kozijnmeesters kan u dus veel opleveren op. Waaronder een lage energierekening, hoger wooncomfort en een duurzame woning. Onze adviseurs nemen graag vrijblijvend contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.