R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Welke schuifpui past het best bij uw tuin?

Welke schuifpui past het best bij uw tuin? Omdat de aanschaf van een schuifpui geen alledaagse aankoop is als een pakje boter, is het van belang dat u zich goed verdiept in alle mogelijke types schuifpui die er voor uw woning op de markt zijn.
Een schuifpui is een alleszins verstandige keuze. U hebt in dat geval de keuze gemaakt voor een nagenoeg onderhoudsarme optie en kan weer jaren ermee vooruit. Wie een schuifpui heeft krijgt extra veel lichtinval in zijn woning, wat zeker in de donkere maanden van het jaar wel zo prettig is. U kunt met een schuifpui het hele jaar genieten van uw tuin en terras. U haalt als het ware de tuin naar binnen door het plaatsen van een schuifdeur. Ook in de winter kunt u als het ware in uw tuin zitten door het grote glasoppervlak.

Voordat u echt kunt genieten van uw schuifpui, zijn er nog enkele keuzes te maken, op het gebied van kleur, materiaal en of u een duo-rail wil, een tri-rail, een mono-rail of een schuif- of hefschuifsysteem. In het geval van een mono-rail systeem bestaat uw schuifpui uit één vastzittend paneel en één schuivend paneel. Dit vaste gedeelte van het glasoppervlak is groter van omvang en zorgt voor een strakke en minimalistische uitstraling. Ook is deze optie inbraakvriendelijke, doordat de helft van de constructie vast zit.

Welke verschillende railsystemen zijn er?

Als u in de keuze voor een schuifpui gaat voor een duo-rail systeem, dan zijn beide glasoppervlaktes even groot en kunnen ze langs elkaar heen schuiven op twee roestvrij stalen rails. Het bewegend gedeelte schuift hierbij langs de binnenzijde. Ook is er een variant: bij een dubbele duo-rail  is er sprake van vier identieke delen, waarbij de twee delen aan de binnenkant elk naar een kant over de vaste gedeeltes heen schuiven. Hierdoor ontstaat een dubbel zo grote opening in het middenstuk. Het systeem van een tri-rail kent drie identieke delen op drie verschillende roestvrij stalen rails. Hiervan zijn twee delen schuifbaar tot over het vaste gedeelte. Dit is ideaal als u een ruime doorgang naar uw tuin wilt hebben.

De bovenstaande verschillen tussen schuifpuien lijken minimaal, maar vergis u niet. Zo heeft een type als de hefschuifdeur weer een heel ander sluitsysteem dan de andere types schuifdeuren.Bij een hefschuifsysteem wordt de deur vanuit een open stand opgetild voordat hij contact maakt met de rails. Is dit systeem eenmaal in een gesloten positie dan raakt hij verankerd.

Drie gangbare materialen voor uw schuifpui: hout, kunststof en aluminium

Dan is er nog de materiaalkeuze: hout, aluminium of kunststof? Tegenwoordig is het onderhoudsarme kunststof het meest in trek. Dit komt mede omdat het de laatste jaren leverbaar is in een houtnerfstructuur, waardoor het zowel goed past bij oude als nieuwe woningen. Met een houten schuifpui bent u gegarandeerd van een authentieke sfeer. Bedenk wel dat u om de zoveel jaar moet schilderen. Voor moderne woningen en nieuwbouw is aluminium zeer geschikt, omdat het goed aansluit bij de moderne look. Bovendien is het nagenoeg onderhoudsarm, licht van gewicht en brandwerend.