R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Zelf kozijnen plaatsen?

Vaak moeten mensen bij klussen in huis de overweging maken of ze het zelf willen gaan uitvoeren of het uitbesteden aan een professional. Dit is ook het geval bij het plaatsen van een nieuw kozijn. Op internet wemelt het vaan de handige tips en lijkt het allemaal betrekkelijk simpel om zelf een kozijn bij u thuis te plaatsen, maar de praktijk is vaak weerbarstiger. Zeker als u een wat ouder huis heeft, die wat minder langs een liniaal is gebouwd.

U moet zich dus echt afvragen of u er goed aan doet om zelf kozijnen voor uw rekening te nemen. Niet dat u gelijk op tv zal verschijnen bij ‘Help, mijn man is klusser’, maar als u geen professional bent, raden wij het u af. Het kan zelf beter zijn voor uw portemonnee om een kozijn door een prof te laten plaatsen; in een paar uur tijd heeft hij een kozijn geheel passend geplaatst. Als u zelf aan het klussen gaat, bestaat de kans dat u meer schade aanricht dan vooraf voorzien. Of dat u zo veel tijd nodig heeft dat u vanwege uw verwijderde kozijn de hele dag in de kou moet zitten.

Redenen om een professional in te schakelen

Het inschakelen van een professional is om de volgende redenen aan te bevelen:

Het is erg belangrijk dat alles nauwkeurig afgemeten wordt. U moet allereerst altijd de opening waar het kozijn in moet komen nauwkeurig opmeten. Dit mag echter niét al te precies gebeuren: er moet voor het kozijn immers altijd een beetje speling inzitten, want door vocht en weersomstandigheden kan een kozijn immers gaan ‘werken’. De manier waarop heet kozijn vervolgens geplaatst gaat worden is nogal van belang; omdat er in dit stadium al zo veel verkeerd kan gaan, kunnen we stellen dat het plaatsen van een kozijn door een prof u meer garantie geeft op een veilige en verantwoorde keuze.

Zoals reeds aangegeven kan er veel mis gaan bij het zelf plaatsen van een kozijn. Zo moeten ze waterpas in de opening staan, want niemand wil natuurlijk scheefstaande kozijnen in zijn huis. Ook is een lucht- en waterdichte verbinding tussen de muur en het kozijn natuurlijk erg belangrijk. Daarnaast moet in de eindfase nog een afdichting plaats vinden met behulp van kit of purschuim, en dat is ook een kunst die niet elke klusser verstaat. Met andere woorden: zelf een kozijn in uw huis plaatsen is een professionele kunde en zelf doen is dikwijls een slechte optie!

Neem gerust contact met ons op voor zowel de keuze als de plaatsing

U doet er goed aan om zowel voor de keuze van een kozijn als de plaatsing daarvan contact op te nemen met een echte specialist. Bij De Kozijnmeesters in Enschede kunt u zowel online als in onze showroom een voor u passend kozijn uitzoeken, wij hebben de grootste kozijnenfabriek van Oost-Nederland dus er zit altijd wel iets van uw gading bij. Uiteraard dragen wij ook graag zorg voor een deskundige plaatsing. Neem vandaag nog contact met ons op!