R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Aluminium kozijnen

U heeft besloten om nieuwe kozijnen te laten plaatsen. Nu moet u alleen een keuze gaan maken, kiest u voor houten, aluminium of kunststof kozijnen? Elke soort heeft zijn voor- en nadelen. Zo is bekend dat houten kozijnen natuurlijk en authentiek ogen. Het nadeel van hout is dat het veel onderhoud nodig heeft en dat het meestal niet een heel lange levensduur heeft. Het mag dan wel relatief goedkoop in aanschaf en plaatsing zijn, maar dankzij de onderhoudskosten is in dit geval goedkoop meestal duurkoop. Dus wanneer u voor de goedkopere oplossing wil kiezen, zeker op de langere termijn, kies dan niet voor houten kozijnen. Het grote voordeel van houten kozijnen over aluminium en kunststof dat hout in elke denkbare kleur te schilderen is. Dit is helaas niet of minder goed mogelijk bij kunststof en aluminium kozijnen.

Aluminium of kunststof kozijnen

Aluminium en kunststof kozijnen staan beiden bekend om hun lange levensduur. Daar komt bij dat er bij beide materialen praktisch geen onderhoud gedaan hoeft te worden. Aluminium is ideaal voor kozijnen, omdat het materiaal geen last heeft van roestvorming. Sterker nog, wanneer het oxideert zal er een ondoordringbare laag ontstaan die het materiaal beschermt. Dit betekent wel dat aluminium kozijnen van kleur kunnen veranderen. Aluminium kozijnen zijn in veel kleuren leverbaar. Er zijn 2 technieken die gebruikt kunnen worden om aluminium kozijnen te kleuren. Beide technieken geven een andere afwerking. Een ander groot voordeel van aluminium kozijnen is dat het raamoppervlak groter kan zijn. Het grote nadeel van aluminium kozijnen is dat de kleur niet veranderd kan worden op een later tijdstip. Daar komt nog eens bij dat aluminium minder goed isoleren en dat deze kozijnen een stuk duurder zijn in aanschaf dan kunststof of houten kozijnen. Ook is de uitstraling van aluminium kozijnen absoluut niet authentiek te noemen, eerder industrieel. Wij raden dan ook niet aan om aluminium kozijnen te laten plaatsen in uw woning, zeker niet wanneer u authenticiteit wil houden in uw woning.

Kunststof is het alternatief in plaats van aluminium of houten kozijnen

Tegenwoordig is het laten plaatsen van kunststof kozijnen niet duur meer, en ook wanneer u liever het authentieke aangezicht van uw huis wilt behouden, dan zit u met kunststof kozijnen goed. Zeker wanneer u kiest voor de zogenaamde Hout Verbinding Look. Ook kan kunststof tegenwoordig in alle kleuren geleverd worden die u maar wilt. Aluminium kozijnen roesten niet, maar kunststof helemaal niet. Kunststof heeft geen last van weer en wind, dus ook dit is een groot voordeel van kunststof. Een ander kenmerk van kunststof is dat het zeer goed isoleert, mogelijk zelfs beter dan houten kozijnen. Ook zijn kunststof kozijnen, net als aluminium kozijnen, zeer veilig. De Kozijnmeesters levert altijd kunststof kozijnen met het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Vergeet niet dat kunststof ontzettend onderhoudsvriendelijk is, een sopje en een zachte doek is genoeg om uw kozijnen schoon te maken.

Waar haalt u dan de kunststof kozijnen?

Er zijn legio aanbieders te vinden van kunststof kozijnen, het is lastig om het bedrijf te vinden dat bij u past. Gelukkig kunt u kiezen voor De Kozijnmeesters. Wij hebben een eigen fabriek waar wij uw kozijnen op maat kunnen maken, dus wanneer u kiest voor kozijnen van De Kozijnmeesters, dan kiest u voor vakmanschap voor een eerlijke prijs. Om te ontdekken wat de kosten zullen zijn van het plaatsen van kunststof kozijnen bij u thuis, neem dan vandaag nog contact op met De Kozijnmeesters. Wij komen graag bij u thuis op bezoek om volledig vrijblijvend de situatie te bekijken en een offerte op te stellen. Het enige dat u hoeft te doen is even contact op te nemen met De Kozijnmeesters.