R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Energie-efficiëntie van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn een populaire keuze bij het renoveren of bouwen van een woning vanwege hun duurzaamheid, onderhoudsgemak en esthetische waarde. Maar wist u dat kunststof kozijnen ook een uitstekende keuze zijn als het gaat om energie-efficiëntie? In dit artikel zullen we de voordelen van kunststof kozijnen op het gebied van energie-efficiëntie bespreken.

Ten eerste hebben kunststof kozijnen uitstekende isolerende eigenschappen. Dit komt door het gebruik van PVC, een thermoplastisch materiaal dat warmte-isolerend werkt en de warmte binnenhoudt. In combinatie met de juiste beglazing, zoals hoogrendementsglas, kunnen kunststof kozijnen de warmteverliezen via de ramen met meer dan de helft verminderen. Dit zorgt niet alleen voor een comfortabeler binnenklimaat, maar ook voor lagere energiekosten. Bovendien kan een betere isolatie bijdragen aan een lager CO2-uitstoot, waardoor kunststof kozijnen een duurzame keuze zijn.

Betere luchtdichtheid van uw woning

Een ander voordeel van kunststof kozijnen is dat ze bijdragen aan een betere luchtdichtheid van uw woning. Luchtlekken door de kozijnen kunnen verantwoordelijk zijn voor wel 20% van het warmteverlies van uw woning. Kunststof kozijnen sluiten strak af, waardoor de luchtdoorlatendheid wordt verminderd. Dit zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor een betere akoestische isolatie, wat vooral handig is als u in een drukke buurt woont.

Bovendien zijn kunststof kozijnen onderhoudsarm en hebben ze geen periodieke schilderbeurt nodig zoals houten kozijnen. Dit betekent dat er minder energie nodig is voor onderhoud en dat er minder grondstoffen en chemicaliën nodig zijn voor de productie van verven en vernissen.

Ten slotte kunnen kunststof kozijnen worden gerecycled en hergebruikt, wat betekent dat er minder afval wordt geproduceerd en minder nieuwe grondstoffen nodig zijn voor de productie van nieuwe kozijnen.

Uitstekende isolerende eigenschappen en andere voordelen

In het kort zijn kunststof kozijnen een uitstekende keuze als het gaat om energie-efficiëntie. Ze bieden uitstekende isolerende eigenschappen, verminderen warmteverliezen en luchtlekken, zijn onderhoudsarm en kunnen worden gerecycled. Door te kiezen voor kunststof kozijnen kunt u niet alleen uw energiekosten verlagen, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst.