R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Onderhoud van kunststof kozijnen

Een van de voordelen van kunststof kozijnen is dat ze relatief weinig onderhoud vereisen. In tegenstelling tot houten kozijnen hoeven kunststof kozijnen niet regelmatig te worden geschilderd of gebeitst. Maar betekent dit dat er helemaal geen onderhoud nodig is voor kunststof kozijnen? In dit artikel zullen we meer vertellen over het onderhoud van kunststof kozijnen en hoe u ervoor kunt zorgen dat ze er jarenlang mooi uitzien.

Ten eerste is het belangrijk om kunststof kozijnen regelmatig schoon te maken. Dit kan eenvoudig worden gedaan met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel, zoals zeepsop. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en schuurmiddelen, omdat deze het oppervlak van de kozijnen kunnen beschadigen. Het is ook belangrijk om vuil en insecten weg te houden van de bewegende delen van de kozijnen, zoals de scharnieren en rails, om ervoor te zorgen dat de kozijnen soepel blijven werken.

 

Voorkom verkleuring van de kozijnen

Als u in een gebied met veel zonlicht woont, kan het zijn dat de kozijnen na verloop van tijd beginnen te verkleuren. Dit is een natuurlijk proces en heeft geen invloed op de prestaties van de kozijnen. Om verkleuring te voorkomen, kunt u overwegen om kozijnen met een UV-bestendige coating te kopen. Dit zal helpen om de kleur van de kozijnen te behouden en ze er langer mooi uit te laten zien.

Als u merkt dat er krassen of beschadigingen op het oppervlak van de kozijnen zijn, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te repareren. Krassen kunnen worden gepolijst met een zachte doek en een mild schuurmiddel om het oppervlak weer glad te maken. Meer ernstige beschadigingen kunnen worden gerepareerd met een kunststof reparatieset of door een professionele reparateur in te schakelen.

Ten slotte is het belangrijk om de kozijnen regelmatig te inspecteren op schade. Controleer de naden, scharnieren en sloten om er zeker van te zijn dat alles goed werkt en er geen scheuren of breuken zijn ontstaan. Als u schade opmerkt, neem dan contact op met een professionele reparateur om de kozijnen te laten repareren.

 

Regelmatig schoonmaken

Kortom, terwijl kunststof kozijnen relatief weinig onderhoud vereisen, is het nog steeds belangrijk om ze regelmatig schoon te maken, verkleuring te voorkomen en eventuele beschadigingen te repareren. Door goed voor uw kunststof kozijnen te zorgen, kunt u ervoor zorgen dat ze er jarenlang mooi uitzien en optimaal blijven presteren.