R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

20 jaar ervaring

R

Schüco profielen

R

Geen aanbetaling

R

Betaal na montage

R

Eigen fabriek

R

Schüco profielen

Stalen kozijnen

Stalen kozijnen staan bekend om hun krachtige en duurzame uitstraling. Deze reputatie is geheel terecht, de kozijnen zijn namelijk sterk genoeg om grote raampartijen te dragen, zelfs met hun smalle profielen. Ook als u op zoek bent naar maximale brandveiligheid voor uw woning zijn deze kozijnen de beste optie. De kozijnen zorgen voor zeker 60 minuten brandwerendheid. Daarnaast zijn de kozijnen inbraakwerend én hebben ze een lange levensduur. Daar tegenover staat dat stalen kozijnen duur in aanschaf zijn en dat kunststof kozijnen net zo’n lange levensduur hebben als stalen kozijnen, en wel voor veel vriendelijker prijsniveaus worden verkocht. En ook kunststof kozijnen staan net zo als stalen kozijnen bekend om hun inbraakwerende karakter. Ook zijn kunststof kozijnen in veel verschillende kleuren leverbaar.

Kunststof kozijnen en stalen kozijnen

Kunststof kozijnen ontstonden pas midden jaren zestig en in vergelijking met kunststof kozijnen waren stalen kozijnen wat duurzaamheid een stuk sterker. Daarom waren stalen kozijnen behoorlijk populair, met name onder de rijken die de kozijnen lieten plaatsen in hun exclusieve huizen. Waar houten kozijnen vroeger slechts 10 tot 15 jaar mee gingen, overleefden stalen kozijnen met gemak 50 jaar of langer. Vandaag de dag zijn deze kozijnen minder gebruikelijk. Toch bieden de  kozijnen nog steeds veel voordelen: sterk materiaal, onderhoudsarm, goede isolatie en een unieke uitstraling. In de vergelijking van stalen kozijnen met kunststof kozijnen wegen deze voordelen niet op tegen de nadelen, namelijk dat de aanschaf van kunststof kozijnen veel gunstiger in prijs. Behalve dat is ook het uiterlijk van kunststof kozijnen veel beter passend bij een woonhuis van deze tijd. En bovendien zijn kunststof kozijnen in vergelijking met stalen kozijnen sterk, duurzaam, zeer onderhoudsarm en bieden behalve bovenstaande een uitstekende isolatie aan uw huis.

Stalen kozijnen, en de kunststof kozijnen van de Kozijnmeesters

Wat in het voordeel spreekt van staal is dat het gaat om een sterk product. De sterke uitstraling van stalen kozijnen kan dan ook door geen enkel materiaal worden nagebootst. Daarnaast is staal altijd makkelijk over te schilderen. Ook reparaties zijn goed mogelijk, in tegenstelling tot bij kunststof kozijnen. Bovendien isoleren de kozijnen tegenwoordig prima en kun je in staal natuurlijk altijd boren. Staal heeft uiteraard ook nadelen. Zo vergen de kozijnen relatief veel onderhoud en bestaat altijd de vrees dat het staal gaat roesten, hoewel deze bezwaren erg legitiem zijn, kunnen ze de test niet weerstaan met kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen zijn veel beter passend bij het uiterlijk van uw woning door hun neutrale materiaal, daar komt nog eens bij dat stalen kozijnen minder goed isoleren. Ook is de uitstraling van deze kozijnen absoluut niet authentiek te noemen, eerder streng. Wij raden dan ook niet aan om de kozijnen te laten plaatsen in uw woning, zeker niet wanneer u authenticiteit wil houden in uw woning. Ook zijn kunststof kozijnen, net als stalen kozijnen, zeer veilig. De Kozijnmeesters, dé specialist in kozijnbouw, levert altijd kunststof kozijnen met het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak!